Ysit Töihin / Ajokortti työelämään koulutus


4H Ajokortti työelämään koulutus

Osaamistavoitteet

Ajokortti työelämään -koulutuksessa opitaan perustiedot ja -taidot työnhausta ja työelämän pelisäännöistä. Lisäksi osallistuja saa valmiuksia asiakaspalveluun.

  • Osallistuja osaa antaa esimerkkejä työnhaun perusasioista
  • Osallistuja osaa antaa esimerkkejä työelämän käytännöistä
  • Osallistuja osaa tunnistaa hyvän asiakaspalvelun


Ysit töihin yhdessä 4H:n kanssa

4H-järjestön Ysit töihin -hankkeessa parannetaan nuorten työllisyyttä tarjoamalla heille valmennusta ja koulutusta sekä opettamalla talous-, yrittäjyys- ja työelämätaitoja. Tavoitteena on auttaa nuoria työllistymään vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä. Kesätyötä voivat nuorille tarjota yritykset, erilaiset yhteisöt ja kotitaloudet. 


Joka vuosi noin 50 000 nuorta päättää peruskoulun. Tuolloin vastuun ottaminen omasta elämästä tulee ajankohtaiseksi, ja lyhytkin työkokemus on tässä vaiheessa erityisen tärkeä. 
Kesä ilman työtä ja oman rahan puute voi kääntää nuoren elämän suunnan väärille urille, mutta onnistunut kesätyökokemus 16-vuotiaana vahvistaa nuoren uskoa selviytymiseen työelämässä. Ensimmäinen työpaikka avaa tietä seuraavalle, ja samalla on mahdollisuus jättää nuorelle muistijälki, että oma kunta on hyvä paikka tehdä työtä. 

”Kesätyötä voivat projektin kautta nuorille tarjota yritykset, erilaiset yhteisöt ja kotitaloudet. Työnantajia voi askarruttaa mm. nuoren osaaminen, perehdytys ja lainsäädäntö, ja heille tarjotaan tukea ja kannustusta alaikäisten työllistämiseen”, kertoo Ysit töihin -hankkeen projektipäällikkö Sirkka Suomäki Suomen 4H-liitosta. 


https://ysittoihin.4h.fi/

Joka kesä lähes jokaisessa suomalaisessa yrityksessä löytyy hurja määrä isompia ja pienempiä hommia, jotka kaipaavat innokasta ja taitavaa tekijää. Ja joka kesä lähes jokainen Suomen innokas ja taitava ysiluokkalainen kaipaa isompaa tai pienempää hommaa tehtäväkseen. Ysi on nimittäin kesätyöntekijänä täysi kymppi! 

4H:n valtakunnallinen Ysit töihin -kesätyökampanja haluaa yhdistää tehtävät tekijöihinsä. Täytä ysin mentävä paikka yrityksessäsi tai organisaatiossasi: tutustu oman alueesi täyden kympin tekijöihin ja pistä ysit kesäksi töihin. 

4H-järjestö parantaa nuorten talous-, yrittäjyys- ja työelämätaitoja Ysit töihin -toiminnassa. Vuonna 2022 mukana olevista yseistä 67 prosenttia sai kesätyöpaikan tai työllisti itsensä 4H-yrittäjänä. Sinä, ysi, voit olla tänä kesänä yksi työllistyneistä!


Tietoa työnantajalle

Anna ysille kesätyö!

Yritys, yrittäjä tai organisaatio, tue yhdeksäsluokkalaisia nuoria työelämän alkumetreillä tarjoamalla kesätöitä vähintään kahden viikon ajaksi. Varmistetaan yhdessä, ettei yksikään nuori jää ilman arvokasta työkokemusta. Nuoren voi työllistää joko suoraan itse tai tilaamalla nuoren töihin paikallisen 4H-yhdistyksen kautta. 

Ohesta voit lukea kolme vinkkiä, joiden avulla voit tukea ysien työllistymistä! 

Voit ottaa yhteyden sinua lähimpänä olevaan 4H-yhdistykseen alla olevasta valikosta.

1. Työllistä tuntemasi nuori suoraan. 

2. Ilmoita avoin työpaikka Duunitorin Ysit töihin -sivustolla.

3. Ota yhteys paikalliseen 4H-yhdistykseen. 


Tietoa nuorille

Nuori, nyt on aika hakea kesätöitä!

Kesätyöhakukausi on kuumimmillaan ja tarjolla on tuhansia paikkoja myös alle 18-vuotiaille. Työnhaussa kannattaa olla aktiivinen ja lähestyä suoraan sinua kiinnostavia yrityksiä ja työnantajia. Jos työpaikkaa ei löydä heti, ei kannata lannistua – työpaikkoja avautuu pitkin kevättä! 

Ohessa vinkkimme siihen, miten voit napata kesäduunin.

Voit ottaa yhteyden sinua lähimpänä olevaan 4H-yhdistykseen alla olevasta valikosta. 

1. Ota suoraan yhteys sinua kiinnostavaan työnantajaan ja kysy töitä. 

2. Tsekkaa avoimet työpaikat Duunitorin Ysit töihin -sivustolla.

3. Kysy työllistymismahdollisuuksista paikallisesta 4H-yhdistyksestä.


Monta tapaa päästä kesätöihin!

4H-yrittäjänä olet itse itsesi pomo
Tuhannet nuoret ovat valinneet 4H-yrittäjyyden tavaksi tienata omaa rahaa ja saada työkokemusta. Lue lisää ja tsekkaa, olisiko 4H-yrittäjyys sinun juttusi! 
> Lue lisää

K-ryhmä työllistää nuoria 
Kaupan ala on suurin alle 18-vuotiaiden nuorten työllistäjä ja monen nuoren suosikki. K-ryhmässä on tarjolla kesätyöpaikkoja mm. ruoka- ja rautakaupoissa myyjänä, varastotehtävissä, autohuollon ja -myynnin tehtävissä sekä tukuissa ja toimistoissa.
> Lue lisää

Duunitorilta löydät avoimet työpaikat 
Duunitorin Ysit töihin -sivu toimii alustana, jolla kesätöitä etsivät nuoret ja paikkoja tarjoavat työnantajat kohtaavat. Hae siis itsellesi sopivaa kesätyöpaikkaa tällä sivulla ja lue samalla työnhakuun liittyviä vinkkejä!
> Lue lisää


4H järjestönä

4H-järjestö työllistää tuhansia nuoria

Kauttamme nuoret voivat saada työkokemusta ja tienata omaa rahaa. 4H:ssa paitsi palkkaamme nuoria suoraan töihin ja välitämme nuorille työmahdollisuuksia, myös tarjoamme koulutuksia ja jopa tukea oman yrityksen perustamiseen. Vuonna 2021 4H-järjestö maksoi kolme miljoonaa euroa palkkoja nuorille ja 4H:n kautta työllistyi tuhansia nuoria. 4H-yrittäjiä oli samana vuonna yli kaksi tuhatta.

Työllistymistoimintaa järjestämme kymmenien eri hankkeiden, projektien ja toimintojen kautta. Lisäksi meillä on yhteistyökumppanuuksia useiden eri organisaatioiden kanssa, mikä takaa omalta osaltaan laajat työllistymis- ja verkostoitumismahdollisuudet erilaisista asioista kiinnostuneille nuorille.

4H-järjestö toimii ympäri Suomea lähes 200:ssa paikallisyhdistyksessä. Lue lisää työllistymismahdollisuuksista 4H:n kautta ja tule mukaan toimintaan!

> Lue lisääSuomen 4H-liitto ry

Karjalankatu 2 A, 00520 Helsinki

www.4h.fi

Tietosuojaseloste

Käytämme tällä sivustolla evästeitä, joiden avulla analysoimme sivuston liikennettäOkTietosuojaseloste